Wat u moet weten over het brandstofverbruik van het verwarmingssysteem-deel 1

Wat u moet weten over het brandstofverbruik van het verwarmingssysteem-deel 1
Wilt u graag vooruit waarom verbruikt uw verwarmingskader meer brandstof dan het zou moeten? Natuurlijk wel, anders had je dit artikel niet kunnen vinden. Hieronder volgen antwoorden op de vragen die je hebt, of die je niet wist dat je had. Ik zal begrijpen (in gekarakteriseerde gespecialiseerde termen) hoe uw verwarmingskader waarschijnlijk meer zal kosten om uw huis of bedrijf te verwarmen dan zou moeten en hoe u die kosten kunt verlagen.

Iedereen die een auto bestuurt, beseft dat bepaalde voertuigen minder gas verbruiken dan andere. Het equivalent is geldig voor verwarmingstoestellen en net als inefficiënte SUV ‘ s verbruiken sommige verwarmingskaders enorme hoeveelheden brandstof. Het contrast tussen voertuigen en verwarmingskaders is dat voertuigen veel voordelen bieden naast het essentiële van transport. Voertuigen hebben uitvoering, troost en visuele allure, ook als een oppervlakkig punt van belang kan zijn. Verwarmingskaders zijn verborgen in een stormkelder, bovenkamer of berging en hun activiteit en uitvoering zijn een geheim voor de meesten, niet in de verwarming, ventilatie, koeling (centrale lucht) uitwisseling, maar een Infraroodverwarming voor velen in de uitwisseling – veronderstelde, “experts” (een term die ik vrij gebruik in dit artikel).

Om uit te leggen, zou ik de afkorting centrale lucht kunnen inruilen voor opwarming, evenals andersom, maar dit artikel is verbonden met opwarmingskaders, hoe ze werken en hoe ze vaak onnodige maatregelen van “brandstof” verbruiken – gas of olie.

De meeste eigenaren van de structuur weten hoe ze de binnenregelaar moeten instellen, luchtkanalen moeten veranderen en het brandstofniveau moeten controleren op de meting van hun verwarmingstank, maar dat gaat over de mate van hun opwarmingsraamwerkinformatie. Gewoonlijk weten gebouweigenaren liever niet hoe hun verwarmingskader functioneert; het lijkt overdreven verwarrend en waardeloos te zijn. Ze geven de gespecialiseerde standpunten graag door aan de hulpfaculteit die ze zijn gaan vertrouwen. Zei Ik ‘vertrouwen’? Er zijn veel redenen om uw vertrouwen te inspecteren voor uw verwarmingshulporganisatie, brandstofleverancier en algemene Projectmedewerker als u een andere structuur ontwikkelt – privé of zakelijk.

Allereerst, verwacht niet dat de expert die u aanwerft om uw verwarmingskader te configureren, te introduceren, te beheren of bij te houden, in staat is om de juiste keuzes te maken in die afzonderlijke delen van de airconditioninguitwisseling. Net als bij veel oproepen, zijn opwarmingsdeskundigen vaak de tijdstypen die vaak minder kunnen nadenken over de hoeveelheid brandstof die een opwarmingskader verbruikt en de eigenaar kost; hun cheque tegen het einde van de week betekent nogal wat voor hen. De meeste centrale luchthandelaren zijn nooit naar school geweest om vaardigheid te verwerven met de talloze kenmerken van de onderling verbonden vooruitgang. Bovendien hebben velen nooit de middelbare school afgerond! Toch moeten we niet individueel worden. Voor het grootste deel hebben handelaren hun inzicht verzameld door middel van betrokken inzicht. Ervaring komt in twee smaken: geweldig en verschrikkelijk. In het geval dat de voorbereiding op het werk met vreselijke ‘opvoeders’ is geweest, zal de understudy een vreselijke discipel zijn en afstuderen om te veranderen in een tragisch oude hond die niet in staat is om nieuwe misleidingen te leren.

Niet alleen vergetelheid en vreselijk gedrag dragen bij aan uw gretige presentatie van het brandstofverwarmingsapparaat, hoe ik zou willen dat het was. Opzettelijke deals van verschrikkelijk verspillende opwarmingshardware nemen een enorm deel op zich. Helaas om te zeggen, Amerikaanse gemaakte ketels en kachels behoren tot de meest onproductieve op de planeet en ging door met deals van hen ervoor zorgen dat brandstof organisaties u als een superieure klant zullen zien-u zult meer brandstof kopen! Hongerigheid zal vaak tot verontreiniging leiden, waarbij de overgrote meerderheid van de gedegenereerden het aftrekt. Dit is een kritische rechtvaardiging achter mijn compositie van deze onthulling.

Ik wil fel zijn met expliciete organisaties, maar ik besef ze goed, maar ik kan mijn ogen niet meer sluiten, beseffend dat we een impasse maken met ons gebruik van normale activa. Niet-hernieuwbare energiebronnen zijn beperkt, ze zeggen dat de planeet opwarmt en dat de beëindiging van ijsberen in 50 jaar alles behalve onvermijdelijk is. Hoe meer we echter consumeren, hoe meer we voortdurend van de activa van de planeet ontdoen en het weinige wordt doorgegeven om de problemen van de bewoners later aan te pakken. Moeten we consumeren tot we hebben aangetoond dat de menselijke soort de meest sluwe parasiet is die de planeet ooit heeft gekend? Nemen we gewoon en zetten we niets terug? In principe kunnen we minder van de brandstof nemen die we gebruiken om onze huizen, organisaties en ondernemingen te verwarmen en geld opzij zetten terwijl we het laten gebeuren.

Als voorloper van het begrijpen van hoe uw verwarmingskader functioneert, is het essentieel om de essentiële termen te begrijpen die in het bedrijf worden gebruikt, dus we moeten beginnen met de zakelijke spelers, dan zullen we doorgaan met het verspreiden van het geheim dat de meer gespecialiseerde standpunten omvat.

Brandstoforganisaties – “brandstof” is een algemene term die ik gebruik om elk type niet-hernieuwbare energiebron te dekken, bijvoorbeeld stookolie, lampolie, normaal en gesmolten benzinegas (LPG), methaan, butaan en enkele andere op olie gebaseerde gastypen die ik hier misschien niet heb opgenomen. De groothandelaren van deze bevoegdheden hebben één doel: zoveel mogelijk brandstof te verkopen (“markt”) aan wie het zal krijgen en tegen de grootste kosten. Dat is alles! Ze hebben niet je beste geldbelangen als hoofdprioriteit. Het zijn de opmerkelijke olie goliaths, namen verfraaid op semi truck tanks hurdling langs snelwegen; enorme openbare nutsbedrijven en uw nabijgelegen brandstoforganisatie met warme’ welgezinde ‘ promoties in de media. Brandstof organisaties hebben het meeste te verwerven door verspillend plannen, introduceren en reviseren van uw verwarming hardware. Ze moeten bij elke transportstop zoveel brandstof vervoeren als verwacht kan worden. Ik weet het, Ik gebruikte brandstof te vervoeren toen ik werkte voor brandstof organisaties in het midden van de jaren 1980.

Central air Project workers – “airconditioning” is een algemene term die vaak wordt misbruikt en verdraaid. Organisaties die onder dit maken een beeline voor gaan met de oprichting en het beheer van tal van regio ‘ s van de indoor environment control domein, en het is een uitgebreide één! Naast het feit dat HVAC Verwarming, ventilatie en koeling betekent, maar daarnaast plakkerigheid controle, binnenluchtkwaliteit en koeling. Deze speler in de uitwisseling zal waarschijnlijk meer onhandig dan nep zijn met betrekking tot het nauwkeurig plannen, introduceren en aanpassen van opwarmingshardware.

Plumbing and Warming (P&H) organisaties – veel warming klanten zijn door de eeuwen heen voorbereid om te accepteren dat klusjesmannen gelijkwaardig zijn aan warming experts – dat zijn ze niet. Het belangrijkste ding loodgieterswerk en opwarming delen praktisch gesproken is opvallend pijpen zijn geassocieerd-geregen, gebonden (transpired), gelast, vast (gevestigd), en des te meer als de laatste tijd, samengeperst samen met organisatie expliciete associatie impliceert. P-en H-typen hebben zelden de opwarmingsinnovatie gedomineerd. Ik kan een klusjesman herkennen die snel een verwarmingskader introduceerde. Het is iets om een doorgewinterde veteraan te zijn in channelen, wat veel klusjesmannen zijn, het is nog een kwestie door en door om te weten hoe het funneled warming framework functioneert.

Jack of all trades-Weet iets meer dan een eigenaar van een onroerend goed over opwarmingskaders.

Warming Experts-Dit is wie je nodig hebt om te gaan met uw opwarming kader, maar niet echt een van een brandstof organisatie. Opwarmingsexperts werken voor brandstoforganisaties en gasbedrijven/ – aanbieders. “Koper wees voorzichtig!”Slechts 50% van deze mensen is in staat om heel hard aan je framework te werken. In ieder geval is slechts 10% geweldig, ace – soorten die zelden verbijsterd zijn en die de situatie van begin tot eind waarderen-de eerste raamwerkconfiguratie is voor hen duidelijk, de hulpgeschiedenis springt eruit als criminologische wetenschap en ze kunnen je raamwerk laten werken met nauwelijks iets om mee te werken.

De eerder genoemde lijst bevat de standaardspelers in de uitwisseling, maar alleen brandstoforganisaties verkopen brandstof, plannen, introduceren en ondersteunen opwarmingshardware, wat niet is om voor te stellen dat alle brandstoforganisaties deelnemen aan alle delen van de opwarmingsuitwisseling, noch zeg ik dat alle brandstoforganisaties hun klanten bedriegen, de meesten niet.

Het argument voor het verbruiken van minder brandstof kan moeiteloos worden gemaakt op de off kans dat iedereen ging op zee in een boot en zag de misselijkmakende diepte van verontreiniging in onze lucht zich uitstrekt over het water, zoals voor de hand ligt. Ik woon aan de Atlantische kant van de Staten en de gewone bries gaat over het land, met zich meevoerend de uitlaatwolk die de natie over zich heen bracht. Kijk in ieder geval naar het vallen van de avond en vraag je af over de oranje en rode tinten, want ze zijn het gevolg van gifstoffen en deeltjes in de omgeving die de normale schaduw van daglicht bederven.

Laat ons analyseren wat er in ons klimaat en onze longen terechtkomt wanneer we inademen, wanneer aardolieproducten worden verbrand. De bijwerkingen van het verbranden van gas en stookolie omvatten, maar zijn niet beperkt tot::

  1. Vent Gas
  2. kooldioxide
  3. stikstofoxide
  4. stikstofdioxide
  5. zwaveldioxide
  6. Sediment
  7. koolmonoxide

De verzwakking van deze mengsels in het milieu van de wereld gebeurt voortdurend over de hele wereld en evenredig met hoeveel brandstof verbruikt door het verwarmen van hardware, gas aangedreven motoren en moderne cycli. Hoe meer brandstof we verbruiken, hoe meer we toevoegen aan de totale vervuiling van onze thuis – aarde. Waarom verbruiken we dan meer brandstof dan nodig is?

De bijbehorende termen en definities beheren de mechanische assemblage en onderdelen van het verwarmingskader.

Leave a Comment